Zilele trecute am descoperit la niste prieteni o reteta foarte buna de bautura pentru zilele toride. Se numeste gingerata (ginger-ghimbir) , se prepara usor si are efecte benefice asupra organismului datorita ingredientelor pe care le contine: ghimbir, lamaie, telina, menta, busuioc.
Aceasta combinatie este energizanta, stimuleaza sistemul imunitar, reduce pofta de mancare, combate balonarile si constipatia, regleaza ph-ul si poate fi bauta atunci cand tineti cura de slabire. Eu am modificat un pic reteta prietenilor mei dupa propriul gust. Nu exagerati cu ghimbirul pentru ca poate fi iritant pentru colon, vezica, stomac daca il folositi in cantitati mari iar vara poate amplifica senzatia de caldura. In reteta pe care mi-am preparat-o acasa e in cantitati mai mici decat in in reteta originala.
Eu am folosit storcatorul prin presare la rece Kuvings pentru ca stoarce fara probleme atat frunze cat si radacinoase iar datorita presarii la rece pastreaza vitaminele si mineralele din ingredoientele folosite. Pentru 1litru de gingerata am folosit urmatoarele
INGREDIENTE
3 lamai
2-3 cm radacina de ghimbir
O telina ( radacina)
O tulpina de telina (apio e denumirea sub care o gasiti in supermarket)
Optional ( dc gasiti ) -fenicul
Frunze de menta si busuioc
700-800 ml apa plata
Se echipeaza aparatul cu sita pentru suc, se spala si se curata ingredientele apoi se introduc pe rand in storcator. Sucul rezultat se toarna intr-un vas de 1 l si se completeaza cu apa ,gheata, frunze de menta. Se amesteca si se bea cu placere.
Detalii despre Kuvings AICI
Buna,
Am cumparat de cateva zile zile un storcator Kuvings B3500PR pe care intentionez sa-l folosesc mai ales pentru a face suc de mere pentru copii (deocamdata e cam singurul suc pe care-l accepta). Dar am constatat inca de la prima utilizare ca am obtinut un piure de mere in loc de suc. Am verificat cu atentie instructiunile de asamblare si sunt sigura ca l-am instalat corect (inclusiv garnitura de silicon care previne ca pulpa sa ajunga in suc). Am incercat si cu diferite soiuri de mere dar rezultatul a fost mereu acelasi => un piure de mere (arata ca si cum as fi pus merele curatate de coarja si de cotor, la blender).
Am incercat apoi cu sfecla si morcov, aici parca a fost mai bine, sucul a fost ceva mai curat.
Nu am mai folosit pana acum un storcator cu presare la rece si nu stiu pe nimeni dintre apropiati / prieteni care sa aiba unul. Ma adresez tie pentru ca am observat ca recomanzi mereu Kuvings => au ”o slabiciune” aceste storcatoare la mere?
Personal, sunt foarte dezamagita de rezultat si doresc sa returnez produsul. Sucul pe care-l obtin cu vechiul meu robot de bucatarie este mult mai fin, mai gustos si mai ales fara pulpa – comparativ cu cel obtinut la Kuvings.
Multumesc.