In urma numeroaselor mesaje, pentru care va multumesc, va las reteta mea de SALATA CU FRITTATA DE SOMON SI MARAR! E sanatoasa, moderata caloric ( dc ai grija la cantitate) , satioasa si foarte usor de preparat. Va las ingredientele pentru 6-8 portii ( o tava rotunda) . Timpul de gatit este de aprox 50 min
INGREDIENTE
Somon proaspat 150 g
Somon afumat- un pachet de aprox 100g
8 oua
150 g smantana cu 15 % grasime
150 g branza degresata
Sare
Piper
Marar uscat sau proaspat
Unt – 2 cubulete ( aprox 30 g)
PT SALATA:
Mix care sa contina cel putin 3 feluri de salata
O caserola de baby spanac
Rosii 2-3 buc
Castravete 1 buc
Fenicul 1 buc
Dovlecel ( zuchini cu coaja verde)
Avocado 1 buc
Miez de nuca 30 g
Zeama de la o lamaie si o portocala
Ulei de masline
Pentru frittata am bagat somonul la abur pana cand poti sa bagi usor furculita in el. Intre timp, am calit in putin unt frunzele de spanac pana s-au inmuiat. Intr-un bol am amestecat ( cu mixerul) cele 8 oua cu smantana si branza degresata . Am adaugat din loc in loc spanacul calit, bucatele din somonul la abur si fașii subtiri din cel afumat. Am condimentat cu f putina sare, mult marar si am pus totul intr-o tava unsa cu unt sau cu foaie de copt. Am bagat-o la cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade si am lasat-o aproximativ 40-45 min.
Intre timp va ocupati de salata care se face dupa metoda standard cu mentiunile urmatoare:
– la dovlecelul ( zuchini) folositi doar coaja pe care o taiati fasii
– la dressing adaugati putin ulei de masline , coaja de la o lamaie si o portocala si le mixati bine intr-un recipient ( biberon sau borcanel ) si le turnati peste salata inainte de servire
Va las in linkul de mai jos si inregistrarea din emisiunea Chefi la Cutite de pe Antena 1
Felicitari pentru aceasta reteta uimitoare! Obtinerea unei salate satioase si gustoase presupune usurinta si talent la gatit, ceea ce tu ai demonstrat. Incercand reteta ta, sunt convinasa ca ne vom bucura de un fel de mancare delicios si sanatos. Unele retete pot fi complicate, dar tu ai vorbit si ai prezentat totul in asa fel incat sa putem sa intelegem fiecare ingredient si fiecare detaliu al prepararii. Sa avem parte de o experienta culinara memorabila! Pofta buna!