UN RASFAT DULCE SI UN PAHAR DE VORBA :)

7
16695

Statutul meu de persoana publica si interactiunea online ma pun deseori in situatia de a raspunde diverselor curiozitati pe care multi dintre voi le aveti in legatura cu mine. Una dintre ele este legata de programul meu zilnic si de felul in care “imi castig painea” …integrala, evident ;).

Am fost angajata cu carte de munca in televiziune, timp de 15 ani , perioada in care am realizat mai multe emisiuni de sanatate, matinale, divertisment, am prezentat si editat stiri din sport, iar dupa ce am nascut, am hotarat sa incerc altceva si sa intru in randul lumii care se agata de iluzia de a fi “propriul meu sef”. Vorba vine, ca oricum Vladut ocupa pozitia asta de cand s-a nascut ;)! Asa ca , la un moment dat, mi-am luat inima-n dinti si mi-am facut firma mea care asigura mai multe tipuri de servicii in sfera publicitatii, sa zicem.

Cel mai greu mi-a fost, asa cum li se intampla multor femei, sa ma impart intre munca si copil. A fost greu la inceput dar, pe parcurs, cu efort si mai putin somn, lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai bine. Nici acum nu mi-e usor dar reusesc sa ma organizez mult mai bine datorita experientei acumulate deja. Am inca de lucru la capitolul ” delegarea sarcinilor”.

Ce imi place acum fata de perioada in care eram angajata in televiziune este faptul ca programul meu difera de la o zi la alta chiar daca nu in totalitate.

In general , ma trezesc ( impreuna cu Vladut) dimineata la 6. Mancam, ne jucam un pic, il pregatesc pentru gradinita si, in jur de ora 8, plecam. Dupa ce il las la gradi, ma duc direct in parc unde alerg 10-15 km ( de 3-4 ori pe saptamana) sau fac antrenament in casa. Ii pregatesc mancarea, raspund la mailuri, scriu, predau diverse materiale. Inainte sa plec din nou la gradi, in jur de 12 , mananc ceva rapid, care sa contina proteina animala si legume . Il iau pe Vladut si mergem la diverse cursuri/activitati pentru ca a renuntat de ceva vreme la somnul de pranz in ciuda insistentelor noastre. Ne intoarcem acasa, mananca, iar dupa aceea, il las cu bunica pentru ca eu plec de obicei la intalniri, filmari, evenimente etc. Ma intorc in jur de 5-6 cand incep sa simt o stare de oboseala.

E momentul in care simt nevoia de un energizant sau chiar ceva duce. De ceva vreme am descoperit un substituent ideal pentru cafeaua din partea a doua a zilei, bautura INKA.

E obtinuta din ingrediente naturale, nu are cofeina, conservanti sau aditivi artificiali, contine un amestec de cereale, orz, secara, cicoare si sfecla de zahar.

E un produs recunoscut la nivel mondial si pastreaza aceeași rețeta dezvoltată de cercetatorii polonezi inca din anul 1971.

Avantajele pe care le-am identificat fata de cafea sunt importante, nu contine cofeina deci poate fi consumata de cardiaci, hipertensivi, femeile insarcinate sau care alapteaza si chiar copii mai mari. Poate fi consumata in orice moment al zilei,e o sursa de fibre si are doar 14 calorii pe portie. De obicei, o beau simpla, fara multe adaosuri dar sunt zile in care simp nevoia de ceva dulce si imi aleg una dintre multele retete delicioase de pe www.bauturainka.ro.

De exemplu varianta cu miere, lapte de migdale, scortisoara si ulei de cocos este exact ce-mi trebuie pentru a-mi reporni motoarele. Va las reteta pe care am descoperit-o pe www.bauturainka.ro si care e avantajoasa si din punct de vedere caloric.

 

Un strop de savoare:

  • 2 lingurițe de Inka
  • 2 lingurițe de ulei de nucă de cocos
  • 1 linguriță de miere
  • 1/3 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 pahar de lapte de migdale

 

In jur de 7 mananc de seara, peste cu salata, supa sau combinatii similare, dau o tura prin parc cu Vladut cand ne permite vremea si pe la 8.30-9 suntem gata de culcare. Doar unul dintre noi 😊! Raman treaza de obicei pana pe la ora 11 noaptea sa rezolv diverse lucruri”de birou” si dorm bustean pana dimineata. Ceea ce va doresc si voua😊!

 

7 COMENTARI

  1. Izvorul vietii !

    Venerata de peste 5000 de ani!

    https://reduceriastazi.com/2017/11/28/venerata-de-peste-5000-de-ani-izvorul-vietii/

    Tulsi, denumit și Busuioc Sfânt, este cunoscut ca si adaptogen cat si pentru puterile sale vindecătoare, fiind folosit de peste 5.000 de ani. Se consideră că Tulsi este orginar din Asia tropicală, însă astăzi este cultivat în climate tropicale de pe tot întinsul globului și este consumat sub formă de ceai sau suplimente alimentare.

    În medicina modernă, în ultimii zeci de ani, mai mulți cercetători și oameni de știință au studiat efectele farmacologice ale diferitelor părți ale plantei Tulsi asupra sistemului imunitar, sistemului reproducător, sistemului nervos central, cardiovascular, gastric, urinar și asupra biochimiei sângelui. Pe baza acestor cercetări s-a dezvoltat o bază științifică referitoare la întrebuințările terapeutice ale acesti plante. Acesta contribuie la protejarea organelor și a țesuturilor împotriva stresului chimic datorat poluanților industriali și metalelor grele și, împotriva stresului fizic cauzat de epuizare fizică, ischemie, lipsa de mișcare și expunerea la temperaturi reci și zgomot excesiv.

    În sistemele de medicină tradițională, diferite părți ale plantei Tulsi – frunzele, tulpina, rădăcina, florile, semințele, ramurile și întreaga plantă – sunt recomandate pentru tratamentul bronșitelor, astmului bronșic, malariei, diareei, dizenteriei, problemelor pielii, artritelor, problemelor ochilor, febra cronică și mușcături de insecte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here