A inceput sezonul curselor de alergare si ma bucur ca tot mai multe persoane sunt interesate de aceasta forma de miscare. Alergarea in aer liber are numeroase avantaje. Te ajuta sa slabesti, intareste sistemul cardiovascular, diminueaza stresul, scade colesterolul si, in plus, e gratis.
Eu cred ca oricine poate sa alerge daca este apt din punct de vedere medical. Am enumerat mai jos cateva dintre sfaturile care m-au ajutat atunci cand am inceput sa alerg :
- Cumpara-ti pantofi de alergare potriviti pentru talpa ta! Este singura investitie in echipament pe care trebuie sa o faci la inceput. Restul poate sa astepte pentru atunci cand vrei sa treci la nivelul urmator. Gasesti toate informatiile despre cum sa-ti alegi incaltamintea potrivita in articolul pe care l-am scris mai demult http://www.carmen-bruma.ro/search/alergare/
- Fixeaza-ti un target saptamanal! Incepi cu 4 km pe saptamana (daca nu ai alergat niciodata) si creste treptat distanta.
- Femeile trebuie sa poarte obligatoriu bustiera cu sustinere medie sau mare ( nu sutien)!
- Combina antrenamentele si tine evidenta lor! Asta inseamna ca nu trebuie sa alergi de fiecare data aceeasi distanta in acelasi ritm. De exemplu, sa zicem ca ai de alergat 7 km pe saptamana in 2 sesiuni de antrenament. La primul vei face 3 km impartiti asa:
1 km -alergare usoara ( sa poti vorbi in timp ce alergi)
1km- 5 bucati de 200 m viteza sau 10 bucati de 100m
1 km -alergare usoara
La al doilea antrenament alergi 4 km usor si fara sa te opresti
- Incepe fiecare antrenament cu o incalzire si incheie-l cu stretching ca sa previi accidentarile! O varianta de incalzire o gasesti AICI iar stretching AICI
- Mananca inainte de alergare cu o ora si hidrateaza-te corespunzator! In timpul alergarii bea apa cu inghitituri mici la fiecare 20 de minute. Daca durata alergarii depaseste o ora ai nevoie de bauturi speciale cu electroliti. Dupa alergare, o varianta buna de refacere este un smoothie din fructe si legume, bogat in minerale, vitamine, glucide si proteine vegetale. Eu il prepar cu ajutorul storcatorului prin presare la rece KUVINGS C9500PR care pastreaza vitaminele si mineralele din ingredientele folosite.
INGREDIENTE
100 ml apa de cocos
o banana
jumatate de avocado
2 linguri pudra proteica de canepa
200 g castravete
Se monteaza sita pentru smoothie, se spala si se curata ingredientele apoi se introduc pe rand in storcator. La sfarsit se adauga in pahar pudra proteica si apa de cocos apoi se amesteca. Bautura se consuma imediat dupa preparare. Detalii despre Storcatorul cu presare la rece Kuvings AICI
- Daca intentionati sa alergati un semimaraton sau un maraton, va recomand sa va faceti inainte un test de efort la un medic specialist cardiolog.
Alergare placuta si eficienta!
sarut mana ,am incercat sa ii trimit lui mircea un mesaj si nu m-a dus capul….nu le am cu facebook ….retele de socializare etc.ma intereseaza o coarda de sarit ….la noi selectia este relativ restransa iar de afara nu imi permit sa imi cumpar coarda de 100 de dolari sau mai mult …..imi puteti recomanda un model decent care nu dezamageste?multumesc mult.