PRO SAU CONTRA ENERGIZANTE

2
8684

Din ce in ce mai multe persoane cu care vin in contact consuma bauturi energizante din comert (in cutii metalice) si se plang de oboseala accentuata pe care o simt in mod constant (mai putin 2-3 ore dupa bautura mai sus numita) . Stimulante pe termen scurt şi inofensive atunci când sunt consumate ocazional şi în cantitate mică, băuturile energizante pot avea efecte nocive asupra sănătăţii daca fac parte din rutina zilnica sau daca sunt baute in cantitati mari (mai mult de o doza pe zi).

Cele mai multe dintre aceste bauturi contin apă, acid citric, zahăr şi/sau îndulcitori, arome, vitamine B, cafeină, glucuronolactonă, taurină, guarana la care se adaugă unele ingrediente specifice fiecărui producător.

Printre cele mai periculoase efecte negative ale bauturilor energizante se numara urmatoarele:

-Tulburarea ritmului cardiac

– Insomnie

– Deshidratare

– Dureri de cap

– Anemie (mai ales in cazul femeilor)

– Cresteri ale glicemiei si tensiunii arteriale

– Palpitatii

Aceste riscuri exista indiferent de varsta pe care o aveti iar daca amestecati bautura energizanta cu alcool, lucru care se practica in cluburile de noapte, efectele pot fi chiar fatale.

Va dau mai jos o reteta de bautura energizanta pe care o puteti face acasa din ingrediente naturale. Eu o prepar cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings C9500. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 g sfecla rosie

1 portocala ( medie)

jumatate de rodie

1 banana

50 ml ceai verde ( preparat deja si racit la temperatura camerei)

Se monteaza sita pentru suc, se spala si se curata ingredientele apoi se introduc pe rand in storcator. Se toarna sucul rezultat in pahar, se adauga ceaiul verde si se amesteca pana se omogenizeaza.

Detalii despre Storcatorul cu presare la rece Kuvings C9500 gasiti AICIDSC_4958

O zi cu multa energie!

 

 

 

2 COMENTARI

  1. Buna ziua! Multumesc pentru articolele interesante! Nu are legatura cu topic-ul, insa am o intrebare. M-am ghidat in sarcina dupa cartea Jurnal de gravida, acum alaptez. Ce tip de meniu este potrivit? Similar carei perioada de sarcina?

  2. Buna, voiam sa intreb daca sfecla trebuie sa fie cruda sau fiarta. Eu consum sfecla insa fiarta si as dori sa stiu daca e corect asa. O zi frumoasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here