Va prezint astazi o varianta de mic dejun energizant, hidratant, usor de digerat , ideal pentru a te mentine in forma in acest sezon. Poate fi consumat de oricine, inclusiv de vegetarieni, de cei care tin post sau de cei care sufera de o forma de intoleranta la gluten. Inainte de a va da reteta, iata cateva elemente de care trebuie sa tineti cont vara.
De-a lungul anului, organismul nostru trece prin diverse schimbari influentate mai ales de adaptarea la conditiile de mediu. Daca iarna avem mai multa nevoie de energie pentru a mentine temperatura corpului in conditii de frig, vara organismul face eforturi sa isi scada temperatura, in principal prin eliminare de apa, iar acest lucru are drept urmare pierderea unor cantitati importante de saruri minerale. Aerul conditionat de acasa, de la serviciu sau din spatiile comerciale ne obliga si el la eforturi de adaptare din cauza schimbarilor bruste de temperatura.
Alimentatia trebuie sa sustina si sa usureze tot acest proces de adaptare.
Este foarte important ca in meniul zilnic de vara sa fie prezente toate grupele de alimente. Atentie insa la proportii!
Reduceti consumul de alimente grase si bazati-va pe cele care contin vitamine, minerale si multa apa. Eliminati alimentele prajite , mancarurile cu sosuri grele, pane-urile, carnea grasa.
Micul dejun pe care vi-l propun astazi este foarte usor de preparat si contine ingrediente pe care le gasiti usor:
• 200 g lapte de migdale
• 3-4 linguri fulgi de mei
• 3-4 prune uscate sau curmale
• 2 lingurite seminte de canepa si 2 de seminte de chia
• Un varf de lingurita de scortisoara
Laptele de migdale se gaseste in magazine, dar cel mai sigur e sa-l faceti acasa pentru a sti sigur ce contine. Eu il prepar foarte usor cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings care, pe langa faptul ca stoarce fructe, legume, radacinoase si frunze, face si lapte de migdale, de caju sau alte nuci.
Descopera mai multe detalii si ofertele promotionale pentru presa la rece Kuvings aici
Pentru 200 ml lapte de migdale folosesc 70-80 g migdale, 300 ml apa plata si Kuvingsul echipat cu sita pentru suc. Migdalele se lasa la inmuiat cateva ore si apoi se pun in presa la rece, adaugand alternativ apa plata. Pulpa eliminata se mai poate refolosi pentru, de exemplu, blat de prajituri. Laptele va fi consistent, iar partea buna este ca nu aveti nevoie de punga pentru strecurat ca atunci cand faceti laptele la blender.
Dupa ce e gata laptele, puneti-l intr-un bol, adaugati fulgii de mei, prunele taiate cubulete si scortisoara. Asteptati pana cand amestecul capata o consistenta mai groasa si apoi mancati-l cu placere.
O zi cu multa energie!