4 MOTIVE CA SA MANANCI GUTUI

1
17999

 

Am realizat zilele trecute cand am mancat una dintre cele mai bune si parfumate gutui din viata mea ca acest fruct de toamna este in mod nedrept uitat sau mai rar inclus in listele de cumparaturi frecvente. Tocmai de aceea m-am gandit sa-l reabilitez. Iata pe scurt 4 motive pentru care ar trebui sa mancam gutui in sezonul lor de coacere:

  1. Stimuleaza sistemul imunitar. Folosite din cele mai vechi timpuri, gutuile sunt o sursa importanta de vitamina C, complexul de B-uri, si minerale precum fier, potasiu, magneziu, cupru.
  2. Gutuile au putine calorii, aproximativ 60 la 100 de grame  iar indicele glicemic este mic ceea ce le transforma intr-un aliat in curele de slabire. Asta nu inseamna ca veti slabi daca mancati gutui cu nemiluita  ci ca va puteti permite ,atunci cand vreti sa scapati de niste kilograme, sa consumati si gutuie la capitolul “dulciuri permise”
  3. Ajuta in cazul anumitor probleme digestive.  Continutul mare de fibre si in special de pectina, ajuta in ameliorarea ulcerelor gastrice , regleaza scaunul si au un efect benefic asupra nivelului colesterolului.
  4. Am citit recent ca s-a descoperit ca in coaja gutuilor exista niste substante eterice care au proprietati linistitoare. Bunica mea probabil ca stia asta 🙂 de vreme ce imi punea mereu toamna la capul patului gutui coapte

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here