3 VARIANTE DE MIC DEJUN HRANITOR SI ENERGIZANT!

4
24503

Una dintre cele mai importante reguli ale unui stil de viata sanatos este:

NU SARI PESTE MICUL DEJUN!
E un obicei prost care, în timp, duce sigur la acumularea de kilograme sau chiar la obezitate. Organismul are nevoie de nutrienti pentru a functiona in mod corect si pentru a se mentine in forma, iar privarea acestuia de hrana la inceputul zilei este o greseala. Medicii spun ca atunci cand organismul nu primeste hrana, dupa o noapte intreaga de repaus alimentar, el incepe sa dezvolte rezistenta la insulina , probleme cu tensiunea arteriala sau colesterolul .
Un mic dejun echilibrat combina carbohidratii de calitate cu fibre si proteine. In acest fel, nutrientii se transforma aproape integral in energie (si nu in depozite de grasime), senzatia de satietate persista de-a lungul zilei, iar sistemul digestiv functioneaza asa cum trebuie.
Iata 3 exemple de mic dejun echilibrat, pentru toate gusturile , pe care eu le mananc frecvent :
1. OMLETA din 3 oua, facuta in tigaie fara ulei, 2 felii de paine integrala, salata de legume proaspete cu ulei de masline sau canepa.
2. URDA CU ARDEI MARAR SI SEMINTE- 150 g de urda sau ricotta amestecata cu marar si seminte diverse, floarea soarelui, canepa, dovleac
3. LAPTE DE MIGDALE CU OVAZ, MEI, CANEPA

Aceasta varianta de mic dejun poate fi consumata si de cei care tin post, sunt vegetarieni sau au intoleranta la lactoza. Aveti nevoie de :
200 ml lapte de migdalemic dejun kuv mic
3-4 linguri fulgi de ovaz
2-3 linguri fulgi de mei
2 lingurite seminte de canepa

1 lingurita fulgi de cocos
1 lingurita de miere
scortisoara
Eu mi-am preparat laptele de migdale foarte usor si rapid , cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings . L-am eclapte migdale Kuv michipat cu sita pentru sucuri, una dintre cele 3 cu care vine insotit aparatul.
Ingrediente pentru laptele de migdale
• 200 g migdale
• 2 litri de apa plata
• 10 g pudra de vanilie (optional)
Instructiuni
Migdalele se lasa la inmuiat pret de 5-6 ore, dupa care se arunca apa si se spala sub jet de apa proaspata. Am adaugat in storcatorul Kuvings migdalele si cei 2 litri de apa pe rand, alternand 1-2 linguri de migdale cu 100 ml de apa. Pe masura ce migdalele se macina am introdus si apa suficienta deoarece pulpa de migdale iese rapid. Pulpa eliminata se mai poate refolosi ca blat pentru diverse prajituri. Sita din storcatorul prin presare la rece Kuvings se curata foarte usor dupa folosire, sub jet de apa, cu ajutorul unor perii speciale pe care le primiti la achizitionarea aparatului. Detalii despre storcator gasiti AICI.
Lapte de migdale rezultat e clar, fara pulpa si nu am avut nevoie de punga de strecurat ca atunci cand laptele se prepara in blender.  Adaugam mierea si vanilia, amestecand bine.

Si pentru ca a inceput scoala iar micul dejun este foarte important pentru copii, Kuvings va ofera o reducere de 10% in perioada 15-28 septembrie pe site-ul www.kuvings-romania.ro daca introduceti codul KUVLMG15CB.
O zi excelenta ,plina de energie!!

4 COMENTARI

  1. Bună Carmen! Am o rugăminte la tine. Ai spus într o emisiune televizată ca folosești un complex de vitamine care se absoarb foarte bine de organism,îmi spui te rog și mie de la ce firma sunt? Mulțumesc frumos!

  2. Bonjour nous souhaitons domirr samedi soir 20 juillet avec notre famille (2 adultes et 5 enfants de 13 ans e0 6 ans).Pourriez-vous nous loger et nous proposer le diner et le petit dejeuner ?Merci beaucoup pour votre reponse.Cordialement Marie Lescourret 00 40 7 43 04 63 76

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here