3 GESTURI SIMPLE PRIN CARE POTI SA-TI REDUCI CONSUMUL DE ZAHAR

1
10807

 

Dintre toate relele alimentare, zaharul ocupa detasat locul 1 desi multa vreme ni s-a spus ca grasimea. Cercul vicios al consumului de dulciuri arata asa: ai mancat jumatate de tava de prajituri, glicemia a crescut brusc, pancreasul secreta insulina care scade rapid glicemia iar caloriile consumate se transforma in depozite de grasime. Cu cat consumi mai mult zahar cu atat iti doresti mai mult si ai senzatia ca “iti cere organismul”. Singura sansa ca jumatatea de tava de prajituri sa nu se transforme in grasime este sa faceti un antrenament (intens sau indelungat) in maximum 2 ore de cand ati mancat. Pentru ca e greu sa elimini in totalitate zaharul din viata ta atunci cand esti deja dependent, iata cateva gesturi simple care sa va ajute sa reduceti consumul:

  1. Folositi in cafea, prajituri, ceai, condimente precum scortisoara si vanilia, pentru ca diminueaza nevoia de dulce
  2. Cititi etichetele si evitati produsele care contin zahar invertit, sirop de porumb (HFCS) sau monoglutamat de sodiu (E621). Au putere mare de indulcire, pervertesc gusturile si creeaza dependenta.
  3. Daca la o masa ati consumat cartofi, orez, paste, paine cuscus, gris, quinoa etc, sariti peste desert
  4. Fanii sucurilor pot sa incerce variantele in care domina legumele iar prezenta fructelor este simbolica. Mie imi place o combinatie cu un gust foarte bun care contine printre altele si anghinare o leguma care creeaza falsa impresie de gust dulce datorita continutului crescut de inulina. In plus inulina imbunatateste tranzitul intestinal, stimuleaza metabolismul si are un indice glicemic scazut.

Eu prepar acest suc cu ajutorul storcatorului prin presare la rece Kuvings care datorita axului melcat este capabil sa stoarca zeama din frunzele de anghinare si pastreaza vitaminele si mineralele din ingredientele folosite. Aveti nevoie de urmatoarele:

2 anghinare

1 lamaie

1 mar verde (200g)

1 tulpina de telina

1 castravete (200g)

o legatura de patrunjel

Daca nu ati mai curatat pana acum anghinare, iata cum se face. Desprindem anghinarea de tulpina si ii curatam primul strat de frunze după care taiem 1 cm din varfuri. Despicam anghinarea pe lungime si ii curatam miezul care se prezinta sub forma de puf. Este bine sa avem pregatit alaturi un vas cu apa si lamaie. In momentul in care terminam de curatat anghinarea o scufundam in vasul cu apa, pana la terminam de curatat si pe celelalte. Cand toate anghinarele sunt curatare, trecem la stors.

Storcatorul Kuvings se echipeaza cu sita pentru suc. Stoarcem intai lamaia apoi anghinarea, marul, patrunjelul si restul ingredientelor. Sucul se bea imediat dupa preparare, in prima parte a zilei.

Gasiti  AICI  mai multe informatii despre storcatorul Kuvings prin presare la rece, modelul C9500 pe care eu il folosesc si recomandCB_002 (7)CB_001 (9) cu drag.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here