Lunile acestea reprezinta una dintre cele mai aglomerate perioade pentru mine si va marturisesc ca nu mi-e usor sa fac fata programului incarcat; pregatiri pentru lansarea de la Targul Ghidul Miresei, concursul Mirese Versus Kilograme, filmari, campania din scoli “Invata sa cresti sanatos”, deplasarile in tara, evenimente etc. Cu siguranta multi dintre voi stiu despre ce vorbesc.
De multe ori cand vin obosita acasa nu mai am energie si chef sa-mi gatesc ceva asa ca apelez la solutia de salvare din camara :)… conserva cu pate de ton sau ton in suc propriu care nu-mi lipsesc niciodata. Tonul este un peste cu o valoare nutritiva mare, este satios, contine proteine de buna calitate si acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6.
Folosesc des produsele de la RIO Mare pentru ca au un raport bun calitate/pret.
Iar daca nu stiati… tonul din conservele lor pastreaza calitatile nutritive ale celui proaspat, e pescuit in ambarcatiuni dotate cu frigidere pentru a fi transportat in conditii de igiena si siguranta maxime.
Prima faza de prelucrare a tonului RIO Mare are loc in cladirile din apropierea zonelor de pescuit. Pestele este decongelat, capul si coada sunt eliminate, si apoi este curatat foarte bine si impartit in bucati pentru a obtine fileurile mari si bine curatate care vor fi trimise in Italia la fabrica Cermenate, aceasta fiind cea mai mare si moderna din Europa.
Pentru a garanta siguranta alimentara a produselor, in fiecare an sunt efectuate peste 15.000 de controale. Tonul RIO Mare are un traseu urmarit complet, de la origini si pana la sosirea pe rafturile magazinelor. Acest lucru garanteaza transparenta si face posibila evaluarea calitatii de lucru in orice moment din lantul de productie.
Prin intermediul codului de pe conserve se pot obtine toate informatiile despre traseul facut de ton, insa mai multe detalii gasiti pe www.riomare.ro.
O alta varianta sanatoasa pentru o masa rapida este macroul la gratar de la RIO Mare, un peste cu un continut mare de acizi grasi Omega 3, proteine, vitamine si minerale; are putine calorii, stimuleaza sistemul imunitar, normalizeaza nivelul colesterolului si mentine sanatatea mintala.
De provenienta atlantica, macroul este mai intalnit pe coasta Nord-Americana si pe cea europeana, dar si in Marea Nordului si Mediterana. Deoarece e mai greu sa ajunga in stare proaspata in pescarii sau in magazine, macroul este consumat pe piata din Romania adesea sub forma de conserva. Eu le prefer pe cele de la RIO Mare pentru ca au cateva avantaje importante.
Stiati ca vasele folosite la pescuit masoara pana la 100 de metri si sunt echipate cu instalatii frigorifice care ingheata pestele proaspat prins, pentru a garanta maximul de igiena si siguranta?
Macroul de la RIO Mare are eticheta MSC care se aplica numai pestilor de captura si garanteaza indeplinirea conditiilor pentru pescuitul sustenabil si protectia oceanelor. Iar daca va ganditi la continutul de mercur, in ceea ce privește produsele de la RIO Mare nivelul de mercur inregistrat este de 10 ori mai mic decat limitele stabilite de UE pentru a proteja sanatatea publica si a preveni riscuri in sensul acesta.
Exista mai multe sortimente de macrou la gratar, cel in suc natur (preferatul meu), in ulei de masline, cu chilli sau macrou in sos barbecue.
O sa va las mai jos 2 dintre retetele mele preferate in ultima vreme, de gustare si pranz, la care am folosit produse RIO Mare. Pranzul il pun deseori in caserole inchise etans si il iau cu mine.
PRANZ
MACROU CU LEGUME PROASPETE SI COUS COUS
– macrou la gratar in suc natur de la RIO Mare, 120g
– cous cous
– ulei de masline
– rosii, castravete, ceapa verde, ardei proaspete
– lamaie
– sare
La reteta din imagini am folosit aproximativ 100 g de cous cous care se prepara foarte usor. Fierbi dublul cantitatii de apa, respectiv 200 ml, si o torni peste cous cous intr-un bol. Se adauga legumele taiate in cubulete si macroul de la RIO Mare. Se pun la sfarsit sare, ulei de masline si lamaie dupa gust.
GUSTARE
PASTA DE TON CU CRACKERS
– pate de ton de la RIO Mare (ce sortiment preferati – cu masline, cu ardei, cu rosii)
– rosii cherry
– busuioc
– patrunjel
– putin ulei de masline
– crackers din ovaz
Pateul de ton si se pune in blender sau intr-un bol daca folositi un mixer. Se adauga rosiile taiate marunt, uleiul de masline, patrunjelul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Pasta obtinuta se intinde pe crackers sau pe paine prajita. Compozitia ramasa se pastreaza la frigider in recipiente de sticla, de preferat.
Pofta buna!
libz9v
a5kft9
xb3znh