TE LASA MEMORIA? UITE CE AI DE FACUT!

0
7364

 

 

Am constatat cu nemultumire ca, de ceva timp incoace, nu mai stau foarte bine la capitolul memorie. Am inceput sa uit diverse, lucru care nu mi se intampla pana acum. Din fericire, situatia nu e grava si poate fi remediata. Pana atunci ,functionez foarte bine pe baza de liste. Notez tot !:) Telefoane pe care trebuie sa le dau, intalniri, idei, cumparaturi, exercitii. Mi-am notat inclusiv ca trebuie sa abordez subiectul acesta si sa va spun ce solutii testez in prezent 🙂

1.Incerc sa nu fac mai multe lucruri deodata!

Multitaskingul este acum o prescurtare pentru incercarea umana de a face simultan cat de multe lucruri posibil, pe cat de repede posibil. In cele din urma, multitaskingul s-ar putea sa te incetineasca, predispunandu-te la erori si facandu-te sa uiti.

Cercetarile arata ca de fapt ai nevoie de circa opt secunde pentru a incredinta o informatie memoriei tale, asa ca daca vorbesti la telefon, cari cumparaturile si iti lasi cheile de la masina pe undeva, este foarte putin probabil sa iti aduci aminte unde le-ai lasat.

 

2.Am grija sa am in alimentatie nutrienti care sunt implicati in functionarea optima a sistemului nervos. Asta inseamna aminoacizi esentiali (triptofan, colina, tirozina), minerale (magneziu fier,fosfor) , vitamine ( B,C, E), omega 3, lecitina.

Se gasesc in pestele gras,banana, smochine, oua, ficat, iaurt, leguminoase,cacao, fructe uscate si proaspete, legume ,seminte.

Eu imi fac un smoothie pentru memorie si concentrare care contine o parte din elementele amintite. Folosesc storcatorul prin presare la rece Kuvings care pastreaza vitaminele si mineralele din fructe si legume. Iata ingredientele:

 

150 g afine

1 banana mare

1 morcov

50 mi apa de cocos ( se adauga dupa)

2 smochine uscate ( se adauga dupa)

miezul de la 3 nuci (pisat)(se adauga dupa)

 

Se monteaza sita pentru smoothie, se spala si se curate ingredientele si se introduc pe rand in storcator. La final se toarna in pahar si se adauga smochinele taiate bucatele, nuca pisata si apa de cocos. Se amesteca si se bea imediat.

Detalii despre Kuvings aici

 

  1. Mananc zilnic varza muratacb_001-5

Sanatatea intestinelor are impact asupra functionarii creierului, asupra psihicului si comportamentului, intrucat toate acestea sunt interdependente. In plus pe langa evitarea zaharului, una dintre cele mai bune modalitati de a sprijini sanatatea intestinelor este sa consumi bacterii benefice.

Poti utiliza un supliment pentru asta sau consuma legume fermentate gen varza murata.

Te ajuta de asemenea 7 ore de somn pe noapte, renuntarea la fumat sau la medicamente care induc somnul, miscarea practicata in mod constant.

 

O sa-mi trec pe lista sa va tin la curent daca apar imbunatatiri ;)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here